sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Intohimona lastenvaunut

Nyt se on tunnustettu! Olen vaunuaddikti (Hah, mikä sana!) Etsin jatkuvasti uusia vaunuja lapsillemme, vaikka tarvetta ei kyllä olisi... (vaikka yhdet istumarattaat kyllä ihan hyvin mahtuisivat velä tähän huusholliin). Meillähän on vain kahdet vaunut tällä hetkellä. Toiset ovat Emmaljunga Cangaroot. Ostettu käytettyinä ja ovat meillä olleen käytössä 2.5 vuotiaalla noin vuoden.

Ovat huippukevyet työntää ja eturenkaan ansiosta vaunut kääntyvät kuin unelma.Ainut huono puoli on se että välillä vaunut vaikuttavat aika heppoisislta kun niitä työntelee. Toisinsanoen vaikuttaa usein siltä että vaunut kaatuisivat mutkissa. Takarenkaat eivät ehdi mukaan siihen mitä eturengas tekee. Ja kaatuvat myös aika helposti jos lapsi on päässyt seisomaan istuinosan päälle. 

Tytön synnyttyä ostimme Emmaljunga smart combit. Näitä käytettin ihan jokapäivä päiväunilla. Tyttö nukahti näihin heti! Mutta sitten koitti ongelma.
Nämä on myös ostettu käytettyinä eikä kauppaan kuulunut istuinosaa. 
Nämä ovat enään todella vähäisellä käytöllä, koska tyttö nukkuu jo omassa sängyssä päiväunet. Olen miettinyt sitäkin että jos ostaisi näihin erikseen sen istuinosan, niitähän taidetaan myydä ihan erikseenkin. Onko kellään tietoa?
Mutta vaunun runko taas on -07 vuosimallia. 
En sitten tiedä sopisiko kaupassa myytävät istuinosat tähän malliin.


Niin melkein meinasi jäädä unohduksiin meidän ihka ensimmäiset vaunut jotka ostimme kun poika syntyi. Mies oli armejassa ja minä lapsen kanssa kotona. Enkä omistanut ajokorttia(!). Oli pakko saada vaunut että pääsisi käymään jossain. Oli melkein pakko tilata netistä. Sielä vain oli aika suppeaa valikoima. Onpa typerää, tiedän! Ensimmäinen neuvo vaunuja ostaville on että: ÄLÄ IKINÄ OSTA VAUNUJA NETISTÄ, jos et tiedä jo entuudestaan mitä olet ostamassa. Puolustelen omaa hölmöilyä sillä että olin todella kokematon kaikessa mikä liittyi lapseen tai sen tarvikkeisiin. Ostin siis Ora jovit -09 mallia. Ne sai maksettua netistä ja se toimitettiin kotiin asti. Kätevää vai mitä!? Pakkohan sellaiset oli tilata.


 Vaunut olivat yllättävän raskaat ja leveät. Ja matalat. Minulla oli aina sellainen tunne kun työntäisin nukenrattaita. Ajattelin että muutkin ajattelevat niin ja nauravat minulle partaansa. Kun vaunuja piti kääntää, oli se kääntäminen aloitettava muutamaa kolme metriä ennen käännöstä. Käsivoimat taisivat voimistua sinä vuonna huomattavasti.
Näitä vaunuja en suosittele muillekuin 165 senttisille, bodarivartaloisille ja MIESPUOLISILLE. En 170senttisille, vasta synnyttäneille heikkokuntoisille naisihmisille.
Tällä hetkellä vaunut ovat siskollani jolla on niille enemmän tarvetta. 


 Jokapäivä haaveilen meille sisarusrattaita. Olisi aika kätsyä lähteä molempien lapsen kanssa kävelylle. Ei tarvitsisi aina odottaa että toinen tulee töistä..

Top3 listallani on tällä hetkellä:
Teutonia Cosmo
Phil&Teds

Quinny speedi sx

Quinny:istä olen kuullut vain ylistyspuheita ja ne taitavatkin olla aika kärkipäässä tällä hetkellä jos hankinnassa olisi "yksilölliset" vaunut.

Mutta tertokaapa mitä mieltä olette te, joulla on kokemusta näistä vaunuista! 
Ja onko sinulle sannutunu vaunumokia?:)

Ps. Juhannus meni lepposisssa merkeissä kotona ja välillä vieraissa. Suuremmilta katastrofeilta vältyttiin. Meillä on muutto taas edessä. En ole siitä jaksanut täällä vatvoa. On ollut aika rankkaa aikaa. Mutta toivotaan että se elämä tästä kirkastuu!:)
Yritän päivitellä tätä blogia vähän useammin! Ihanaa ja rentoittavaa juhannusaikaa teille kaikille!2 kommenttia:

  1. Kahdelle vanhimmalle ostin aikanaan käytettynä sisarusrattaat, sellaiset kevyet, matkamallia olevat. Ne oli kyllä virheostos mutta onneksi ei olleet kalliit. Ihan hyvät asfaltilla mutta muualla ihan onnettomat.

    VastaaPoista
  2. Hannele: Aika huimia laatu eroja saattaa vaunuista löytyä. Minua on kauan arveluttanut matkarattaiden osto. On niin paljon ennakkoluuloja niitä kohtaan :D Mutta onkai niitää ihan laadukkaita ja kunnollisiakin matkarattaita olemassa, mutta niitä taas budjetti ei kestä..

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi ihan pienestäkin kommentista!:)