sunnuntai 12. elokuuta 2012

Syksyn tuulet puhaltavat

Nyt on lomat pidetty ja kesä ohi. Syksy oli kerennyt tulla ennen meitä tänne pohjoiseen. Mikä on kyllä aika harmittava asia, olisihan se ollut mukavaa viettää muutama kesäinen viikko vielä kotonakin. Mutta asiaa ei taida voida auttaa. Arki on alkanut. Mies lähti muutama päivä sitten työmatkalle ja me lasten kanssa koitetaan kolmisin selvitä kotona. Eroa entiseen on yhä vain kasvava vatsanseutu, 
joka on jo kunnolla alkanut näkymään (ja tuntumaan). 


Vain 79 päivää jäljellä! Hassua miten raskausaika tosiaan kiitää tämän kolmannen kanssa, verrattuna edellisiin odotuksiin, olivat ne vain pelkkää odottelua ja viikkojen laskemista :D 
Isoveli jo kovasti odottelee vauvaa syntyväksi. Jatkuvasti kuuntelee korva vatsaani vasten kun vauva "hyppii". Ja on muutenkin ottanut äidin suojelemisen omalle vastuulleen. Miehellekin välillä ärähtää että ei saa tehdä nuin tai sanoa noin kun "äitillä on vauva masussa". Ihanaa ja hellyttäväähän se on :) Typykkä ei varmaan ole oiken ymmärtänyt pikkusisaren tuloa muulla tavalla kuin että äidin vatsalla ei saa enään hyppiä ja että äidillä kestää kauemmin päästä hakemaan kullanmurujaan pahan teosta pois.

Muuten olo on ollut ihan loistava. Maha ei tunnu edes olevan vielä tiellä. Ja vielä menee ei-raskaus paidatkin päälle! Onneksi painoa ei ole tullutkaan niin huimasti mitä edellisissä raskauksissa. 


Kesälomalla näimme paljon ihania ystäviä ja sukulaisia joita emme pitkän välmätkan takia näe kovin usein. Päivät menivätkin uidessa, mummon mansikoita syödessä, autolla ajellessa paikasta toiseen. Lapsille loman kohokohta taisi kuitenkin olla Muumimaailma. Mitä oli odotettukkin hartaudella jo monta kuukautta. Ja hauskan päivän siellä vietimmekin ystäväperheen kanssa.
Loma oli juuri sellainen kun loman kuuluukin olla. Mutta ette arvaakkaan kuinka ihanaa on olla kotona!
Tällä hetkellä meillä on meneillään keittiön seinien maalaus. Ja hyvältä näyttää keskeneräisenäkin!


2 kommenttia:

Tulen iloiseksi ihan pienestäkin kommentista!:)