tiistai 19. maaliskuuta 2013

Voihan päänsärky

Täälä ollaan taas. 
Tämän hetkinen elämä on niin hektistä ja kaikki aika menee lasten kanssa olemiseen ja vauvan hoitoon. Edellisestä kirjoituksesta on kulunut huimasti aikaa, ja pieni syyllisyys on ollut siitä kun en ole kerennyt/jaksanut/jne. teitä uutisoimaan meidän perheen tapahtumista.
Viime postauksessa olin reilusti yliajan raskaana, hermot riekaleina ainaiseen odotukseen. Mutta onneksi sekin odotus palkittiin mitä ihanammalla pikku tytöntylleröllä. Synnyts käynnistyi itsestään sairaalahotellissa. Ei ollut pitkä matka kipaista (synnytystuskissa ei kyllä kipaista) hiljaisen sairaala käytävän poikki synnytys osastolle. Mieskin kerkesi hyvin kotoa mukaan. 
Yöllä syntyi ihana pieni terve tyttömme, Celia. 


Kaikki oli hetken hyvin. Kunnes iski postspinaali päänsärky. Epiduraalissa meni jokin vikaan. Anestesia lääkäri joka sen laittoi, sanoikin että tästä voi tulla muutaman päivän päänsärky.
Ja tulihan siitä. 19 päivän. Ne päivät oli oikeesti koko elämäni kamalimmat. 
Kun pään nosti ylös iski ihan armoton kipu. En pystynyt istumaan, kävelemään.. Kaikki normaalit askareet piti unohtaa. Vessassa käyminen oli uhkarohkeaa ja suihku suorastaan hullun teko. Luojan kiitos miehestä joka jaksoi pyörittää yksin arkea. Vaikka rankaa oli katsoa kuinka toinen uupui yksin kaikesta vastuusta. En tiennyt mikä päätäni vaivaa, enkä osannut vaatia synnärillä mitään veripaikkaa. En ollut moisesta päänsärystä ikinä kuullutkaan. Luin netistä tietoa synnytyksen jälkeisestä päänsärystä. Ja siltähän sitä tietoa sitten löytyi niin paljon että soitin neuvola tätille joka alkoi ajamaan asiaa eteenpäin. Sain mutkien kautta lähetteen samaan sairaalaan jossa synnytin.
Kauhulla odotin sitä sairaala matkaa kun joutuisin istumaan autossa yli tunnin. Mutta ajattelin kun sinne jaksan niin sitten minut hoidetaan taas kuntoon. Ja niinhän sielä onneksi tapahtuikin. 
Paikka laitettiin ja päänsärky oli poissa. Olin silloin kuin uudestisyntynyt. Taksissa matkalla kotia ihmettelin sitä kun voin pitää päätä pystyssä. Ja kaikki pienetkin astiat, kuten suihkussa tai kaupassa käyminen tuintui ihan taivaallisesta. Teki mieli kertoa jokaiselle miten onnellinen olen kun päänsärky on poissa. Koko vauvan syntymän jälkeinen aika meni sängyssä makoillessa. Onnekksi meille annettiin niin rauhallinen ja tyytyväinen vauva. Ja ainakin yhden asian tuostakin opin; ei koskaan ikinä epiduraali/spinaali puudutusta minuun!

2 kommenttia:

  1. Onnea pienestä tyttärestä <3 ja kuulostaa kyllä KAMALALTA tuo päänsärky, huh. Onneksi asia selvisi ja hoitui sitten lopulta.

    VastaaPoista
  2. Onnea prinsesta♥
    Nuo pienet valpaat on NIIN ihanat!
    Onneksi päänsärky saatiin loppumaan.

    VastaaPoista

Tulen iloiseksi ihan pienestäkin kommentista!:)